Polecam również
Składniki:
- 0,5 kg kurek
- 1 cebula
- masło około 2 łyżki
- świeży koperek
- śmietana 18%
- makaron
- sól,świeżo mielony czarny pieprz
Te pięknie pomarańczowe grzybki dokładnie oczyściłam i umyłam.
Pokroiłam w kostkę cebulę i podsmażyłam ją na maśle na patelni
przez około 10 minut.
przez około 10 minut.
Dolałam odrobinę wody,żeby cebula zmiękła a następnie dodałam kurki.
Dusiłam wszystko około 15 minut pod koniec wsypując pokrojony koperek,
- około 1 kg ziemniaków
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 szt.jajek
- 1 szt.cebuli
- majeranek
- sól,pieprz
- olej do smażenia
Można usmażyć małe placuszki lub tak jak ja to zrobiłam duże.
Sosem z kurek polałam placka... czujecie ten zapach lasu?...
3 komentarze:
Z wielką chęcią skusiłabym się na taki posiłek;)
packi ziemniaczane z kurkami-mniam! aż mi ślinka pociekła..takie pyszności duszku :))
pozdrawiam-Wiesia.
Zaraz połknę monitor :D To są właśnie moje smaki :)
Prześlij komentarz